Enkle brytere - like enkelt som å slå på et lys

  19.07.2018

Noen ganger er det enkleste alternativet det beste. Og når det gjelder brytere, er enkeltpolet vekselsvitser omtrent like enkelt som du kan få.

Det er ingen overraskelse at designet har vart i over 100 år. Perfekt for on-off-omkobling ble bryteren først oppfunnet i 1917.

Det er enkelt, lett å lese, og kan gjøre en veldig tilfredsstillende "snap"!

Fra den mest anerkjente bruken - Slå på og av en lysbilde for bruk i industri og lydapplikasjoner, er bryteren en ekte arbeidshorse for en bryter.

Manuell betjening med mekanisk håndtak, håndtak eller gyngemekanisme, fungerer dreiemekanismen via en fjær. Bryteraktuatoren styrer ikke kontaktene direkte, men snu den gradvis strekker fjæren, som kjører kontaktene veldig raskt da mekanismen passerer senteret.

Skiftet ble først oppfunnet av William J. Newton i 1917 - før dette ble lysene slått på ved å vri en nøkkel i pærehylsen. Boligeierne var fremdeles ganske sakte å ta opp denne nye teknologien, da det innebar å installere ledninger rundt veggene sine.

Det er en veldig pålitelig design, og til tross for økt bruk av "stille brytere" -mekanismer, er bryteren fortsatt et sterkt valg. Det tar også opp svært lite rom, så det kan plasseres i store paneler som styrer mange brytere.

De enkle opp- og nedposisjonene gjør byttebrytere veldig enkle å lese og organisere, og når mange er installert på et kontrollpanel med lysindikatorer, er de en klar og enkel måte å holde styr på mange maskiner.

Ta det helt tilbake til grunnleggende er Marquardt Series 0100 - en langvarig, holdbar og kraftig bryter med 50 000 mekaniske bytte sykluser.

For en trepolet bryter - som for bruk som motorbryter - tilbyr Marquartd 0350 IP40-tetning, for å beskytte mot vannskader.

Nexus tilbyr en rekke bryterbrytere fra OTTO og Marquardt, og en spesialisert Zago-bryter for fiendtlige miljøer.

Våre byttebrytere kan alle bli funnet her - http://www.nexuscomponents.co.uk/Search/?q=toggle


Foto av Nick Fewings på Unsplash